Moxo Dikkat Testi

Moxo Dikkat Testi Nedir?

Moxo Dikkat Testi, kişinin Dikkat, Zamanlama, Dürtüsellik ve Hiperaktivite performanslarını ölçümleyen, uzmanlar tarafından uygulaması yapılan, herhangi bir görüş ve duygu ifadesi içermeyen ve online olarak yapılan bir testtir.
Moxo Dikkat Testinin, Dikkat, Zamanlama, Dürtüsellik ve Hiperaktivite performanslarının düzeylerinin ölçümünde oldukça etkili olduğu görülmüştür; testin etkililiği ve yaygın kullanımı, teste var olan çeldirici sistemden kaynaklanmaktadır. Kolay gibi görünen bir MOXO dikkat testine odaklanabilmek için, bireyin testte bulunan görsel ve işitsel çeldiricileri görmezden gelmesi gerekmektedir. Bireyin bunu başarabilmek için çeldiricilerin aktif engellemelerini durdurması gerekmektedir. Bu da testi daha zorlayıcı yapmakta ve testin belirleyici özelliklerinin de ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Moxo Dikkat Testini Kimler Uygulayabilir?

Moxo Dikkat Testi testin uygulayıcı eğitimini almış Uzman Hekim ve Psikologlar tarafından uygulanır.
Moxo Dikkat Performans Testi Hangi Zamanlarda Uygulanır?
DEHB(Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) tanısının konulmasına yardımcı olması istenilen zamanlarda tercih edilebilmektedir.

Moxo Dikkat Testi Hangi Alanları Ölçer?

Dikkat Eksikliği hiperaktivite bozukluğunun dört temel belirtisi olan dikkat eksikliği, zamanlama performansı, dürtüsellik ve hiperaktivite alanlarını ölçümler.

Moxo Dikkat Testi Nasıl Uygulanır?

Bilgisayar üzerinden yapılan Moxo Dikkat Performans testi işitsel ve görsel çeldiricileri içermektedir. Uygulama sırasında bireyden istenilen hedef görüldüğünde yanıtlaması, onun dışındakilere yanıt vermemesi beklenmektedir.

Moxo Dikkat Testi Ne Kadar Sürmektedir?

Çocuklara uygulandığında test yaklaşık 15 dakika, yetişkinlere uygulandığında yaklaşık 18 dakika sürmektedir.

Basamak Özel Eğitim Merkezi’nde Moxo Dikkat Testine katılarak çocuğunuzun durumu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Teste katılmak için aşağıdaki başvuru formunu doldurun sizi arayalım;

Ümraniye/ÇekmeköyAtaşehir

Ayrıca (0216) 639 0 100 numaralı telefonumuzdan 09:00 – 18:00 saatleri arasında bizlere ulaşabilirsiniz. Basamak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Ümraniye/Çekmeköy (Çekmeköy metro durağının hemen yanında) ve Ataşehir şubeleriyle hizmetinizde.